ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΔΡΕΟΥ

  • Αρχική
  • Οινοποιείο Ανδρέου
  • Περιοχή
Οινοποιείο Ανδρέου

Περιοχή

Το οινοποιείο Ανδρέου βρίσκεται στο 9ο χλμ. Γαλατά – Ναυπλίου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Κοντινοί προορισμοί ο Πόρος, η χερσόνησος των Μεθάνων, η Τροιζήνα, η Τακτικούπολη, η Αρχαία Επίδαυρος.

Ο Επισκέπτης -πέρα των οινικών- έχει την δυνατότητα να ανακαλύψει την ιστορία αυτών των προορισμών κάνοντας περιήγηση στα αξιοθέατα τους. Ο τουριστικός και γραφικός Πόρος ικανοποιεί κάθε επισκέπτη, τα μυστηριακά Μέθανα με τις ιαματικές πηγές και το ενεργό ηφαίστειο, η Τροιζήνα συνώνυμο της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης του 1827 αλλά και οι περίφημες αρχαιότητές της, εγγυώνται ένα ταξίδι στον πολιτισμό και την ιστορία.

Οινοποιείο Ανδρέου

Η Τακτικούπολη πήρε το όνομά της απο τον φιλέλληνα Στρατηγό Νικόλαο Κάρολο Φαβιέρο. Εκεί οργανώνεται το πρώτο σώμα τακτικού στρατού του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1826 και στην έξοδό της υπάρχει το καλά διατηρημένο κάστρο του Φαβιέρου.

Οινοποιείο Ανδρέου

Η Αρχαία Επίδαυρος με το Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο της Επιδαύρου αποτελεί πολιτισμικό σταθμό της περιοχής. Επίσης, υπάρχει και ο εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός του Ναυπλίου με το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου προορισμός για κάθε εποχή και μια πόλη παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων επιρροών και δυνατοτήτων.

Sign In