Λάβα

Λάβα - Ερυθρός ξηρός οίνος - Ονοποιείο Ανδρέου

Ποικιλιακός Οίνος: Ερυθρός ξηρός

Ποικιλίες: Αγιωργήτικο, Syrah

Παράγεται από τις ευγενείς ποικιλίες του Αγιωργήτικου και του Syrah με τη μέθοδο της κρυοεκχύλισης και αλκοολικής ζύμωσης σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθεί παραμονή στις οινολάσπες για σύντομο χρονικό διάστημα με ελάχιστες αναδεύσεις και την απαιτούμενη μικροοξυγόνωση.

Χρώμα: Πορφυρό με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη: Μέτρια αρωματική ένταση, με φρουτὡδη χαρακτήρα, όπου κυριαρχεί η πράσινη πιπεριά και τα κόκκινα φρούτα, όπως δαμάσκηνα και μουρα.

Στόμα: Ξηρό με έντονη οξύτητα κοι μαλακὲς ταννίνες. Ιδιαίτερα αρώματα, με εκείνα του κάπνου και του πιπεριού να εμπλουτίζουν τη γευστική παλέτα.
Ευχάριστη και Βελούδινη επίγευση.
Σερβίρεται στους 14 – 16℃.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

18ος Διεθνής Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης - Χάλκινο

Olymp Awards Aθήνα – Έπαινος

Οινοποιείο Ανδρέου - Τροιζήνα

Το οινοποιείο

Μια ξεχωριστή Οινική πορεία ξεκινάει, στην επαρχία Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο, με τα πρώτα τους αμπέλια να εμφανίζονται το 1995 από τον Ανδρέου Ανδρέα, στη θέση Βαρειά δίπλα στην ιστορική Τροιζήνα,
την πατρίδα του Θησέα.

Οινοποιείο Ανδρέου - Τροιζήνα

Οινογευσία

Το Οινοποιείο Ανδρέου μας προτείνει οίνους από αναγνωρίσιμες οινοποιήσιμες ποικιλίες που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο που γεννήθηκαν, προσκαλώντας ακόμα και τους πιο δύσκολους λάτρεις του καλού – ποιοτικού κρασιού να γευτούν την ιδιαίτερη γεύση τους.