Θησέας

Θησέας - Ερυθρός ξηρός οίνος - Ονοποιείο Ανδρέου

Ποικιλιακός οίνος: Ερυθρός ξηρός

Ποικιλίες: Syrah, Αγιωργήτικο

Παράγεται από την διεθνή ποικιλία Syrah και Αγιωργίτικου, με την κλασσική μέθοδο ερυθρής οινοποιησής.
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και ακολουθείται από μεταζυμωτικἡ εκχύλιση.
Η μηλογαλακτικἡ ζύμωση και η ωρίμανση, λαμβάνουν χώρα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 λίτρων και με σύμμαχο τον χρονο και τις ιδανικές συνθήκες αποθἡκευσης, διαμορφώνεται ο χαρακτήρας αυτού του ευγενούς οίνου.

Χρώμα: Βαθύ πορφυρό, με ιὡδεις ανταύγειες και έντονα δακρυα.

Μύτη: Μπουκετο υψηλής αρωματικής έντασης, με έντονα αρώματα ψημένων ξηρών καρπών (φουντουκι, αμύγδαλο), μπαχαρικὡν (πιπέρι, δάφνη & γαρύφαλλο), αποξηραμένης σταφιδας και ωριμού δαμάσκηνου.
Σερβίρεται στους 16- 18℃

Γευστική αρμονία: Ιδανικό για κρεατοφάγους, κυνήγι, πικάντικα πιατα με μπαχάρια, κόκκινα κρέατα στη σούβλα και στο barbeque, ποικιλίες παλαιωμένων και πικάντικων τυριὡν.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

18ος Διεθνής Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης - Ασημένιο

Οινοποιείο Ανδρέου - Τροιζήνα

Το οινοποιείο

Μια ξεχωριστή Οινική πορεία ξεκινάει, στην επαρχία Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο, με τα πρώτα τους αμπέλια να εμφανίζονται το 1995 από τον Ανδρέου Ανδρέα, στη θέση Βαρειά δίπλα στην ιστορική Τροιζήνα,
την πατρίδα του Θησέα.

Οινοποιείο Ανδρέου - Τροιζήνα

Οινογευσία

Το Οινοποιείο Ανδρέου μας προτείνει οίνους από αναγνωρίσιμες οινοποιήσιμες ποικιλίες που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο που γεννήθηκαν, προσκαλώντας ακόμα και τους πιο δύσκολους λάτρεις του καλού – ποιοτικού κρασιού να γευτούν την ιδιαίτερη γεύση τους.